СПІВПРАЦЯ. Є всі підстави для багаторазового збільшення товарообігу між Україною та Саудівською Аравією. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв за підсумками четвертого засідання Міжурядової українсько-саудівської комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва.

За словами урядовця, стратегічними питаннями для двох сторін є реалізація спільних проектів у сільському господарстві, співробітництво в будівництві та промисловості, освоєння космосу, взаємодія в паливно-енергетичному комплексі та у сфері геології надр. Також Андрій Клюєв повідомив, що українська сторона запропонувала на розгляд колег із Саудівської Аравії перелік конкретних інвестиційних проектів у промисловості, повідомляє прес-служба першого віце-прем’єра. 

Крім того, урядовець відзначив необхідність розширення структури експортно-імпортних операцій між двома країнами, особливо за рахунок українських товарів з високою доданою вартістю.  На його думку, залежність товарообігу від вузької номенклатури сировинного експорту може призвести до нестабільності в обсягах двосторонньої торгівлі.

Андрій Клюєв також  повідомив, що обговорювалися питання співпраці в галузі транспорту, зокрема підготовка угоди про повітряне сполучення, у сфері освіти, туризму, охорони здоров’я та в низці інших сфер.