"Ми швидко наведемо порядок у тендерах", -заявив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, відповідаючи на запитання учасників Національного семінару регіональних ЗМІ, що стосувалися, зокрема, організації шкільного харчування дітей-чорнобильців. Нагадаємо: сьогодні, у переддень 25-річчя Чорнобиля, в кількох областях діти не отримують гарантованих їм законодавством гарячих обідів.

- Справді, тендери на організацію шкільного харчування були проведені з порушеннями, - розтлумачив Сергій Тігіпко. - Заступник міністра, який опікувався цими питаннями, звільнений з посади, повністю змінений склад тендерного комітету. Тепер я тримаю це питання на особистому контролі, тому, повірте, виграти тендери на харчування чорнобильців фірмам-одноденкам буде дуже непросто. Скажу більше: одразу після Великодня виїду в чорнобильські області, аби почути думку батьків. Ми повинні з'ясувати, що краще для них: гарячі обіди чи компенсація, яка за місяць на кожну дитину становитиме майже 200 гривень. Якщо, приміром, на Рівненщині в сім'ї 5 чи 7 школярів, то це, погодьтеть, солідний доважок до сімейного бюджету.

Загалом же, повідомив Сергій Тігіпко, держава щороку закуповує різноманітних послуг на 160 мільярдів гривень -ласий шматок бюджетного пирога, чи не так? А головним ворогом у їх адресному використанні вважає корупцію:

- Тому нам сьогодні потрібен активний громадський контроль. Прошу журналістів, які працюють на місцях, стати такими небайдужими контролерами і повідомляти нам про те, як використовуються державні кошти. Телефон "гарячої лінії" міністерства: 0(800) 507309.