ПОЇХАЛИ! До нового навчального року школи Дніпропетровщини та  Полтавщини отримають нові автобуси: днями міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник вручив представникам районних відділів освіти цих областей ключі від 78 шкільних автобусів. Таким чином, майже 50 районів у цих областях зможуть забезпечити доступ до якісної освіти дітям навіть із найбільш віддалених населених пунктів.

За період дії Державної цільової соціальної програми «Шкільний автобус», затвердженої Кабінетом Міністрів, з 2003 по 2011 роки було придбано 1091 транспортний засіб. «У 2010 році передано 170 автобусів, 2011-го — майже 250. Цього року мені приємно вам доповісти, що в сільській місцевості з’явиться ще 1000 новеньких шкільних автобусів — майже стільки, як і за весь період реалізації програми загалом», — наголосив Дмитро Табачник. Слід зазначити, що в деяких автобусах передбачено спеціальне обладнання для учнів на інвалідних візках та дітей з особливими потребами.

Дорога між селами не стане перепоною до знань. Фото Укрінформу 

Церемонія передачі шкільних автобусів відбулася на території ПрАТ «Бориспільський автозавод». До речі, цей завод приймає освітян не вперше: нещодавно тут передавали шкільні автобуси для Сумщини та Житомирщини. Держава в межах програми «Шкільний автобус» уже повністю забезпечила транспортними засобами для перевезення дітей із сільської місцевості три області   — Житомирську, Сумську та Чернігівську.

Дмитро Табачник від усіх освітян висловив подяку працівникам машинобудівної промисловості, котрі беруть участь у реалізації програми «Шкільний автобус», передовсім за те, що вони пішли  назустріч та істотно знизили ціну на транспортні засоби для перевезення дітей, залишивши якість на незмінно високому рівні. 

Тетяна КАПУСТА
для «Урядового кур’єра»