Вищий господарський суд України погодився з висновками судів першої та апеляційної інстанцій, задовольнивши  позов прокурора Веселівського району Запорізької області щодо витребування земельної ділянки школи на території місцевої Калинівської сільради площею 30 гектарів, вартість якої понад 800 тисяч гривень. «Цю ділянку використовували без достатніх правових підстав, — коментує рішення начальник відділу прокуратури Запорізької області Андрій Каленик. — Ухвалюючи рішення про задоволення позовної заяви прокурора, суди відштовхувалися від того, що відповідачі, уклавши договір про спільну діяльність, фактично приховали договір суборенди землі, що  суперечить закону».

Участь школи у спільній діяльності обмежувалася наданням вищезгаданої земельної ділянки у строкове платне користування фермерському господарству. Господарство за безцінь на власний розсуд користувалося  землею, сплачуючи школі мізерну суму. 

За таких обставин для захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства прокуратура й звернулася до суду.  Правову позицію прокуратури суд підтримав та зобов’язав суб’єкта господарювання повернути школі земельну ділянку.  Тепер законність цього рішення підтвердив і суд касаційної інстанції, який відхилив касаційну скаргу фермерського господарства.