ПРОЕКТ. У Луганську презентували єдине в Україні студентське Інтернет-телебачення. Студенти  Луганського державного інституту культури і мистецтв вирішили спробувати застосувати знання, які отримують у процесі навчання, під час створення якісного медійного продукту, орієнтованого на широку Інтернет-аудиторію. Тож глядачі вже мають змогу побачити цікаві молодіжні сюжети, нестандартний погляд на події, студентський креатив і позитив, що розміщується на сайті www.lgiki.com.ua.

Ідея створення Інтернет-телебачення належить ректорові вишу Валерієві Філіппову, який упевнений, що хорошого фахівця неможливо вивчити без практики. «За 10 років існування інституту було зроблено багато контенту, і ми вирішили: чому б не поділитися ним із глядачем?» — заявив він під час презентації.

За словами студентів, яким довірили запуск проекту, до показу вже готові десять програм, усі вони стосуються теми культури. У них — новини,  інтерв’ю з відомими краянами та  іменитими гостями.

Завідувач кафедри кінотелемистецтва Василь Дунін та керівник проекту Ірина Брук запевняють, що принцип роботи студентського Інтернет-ТВ нічим не відрізняється від принципів роботи будь-якої телекомпанії.

«Але ми перебуваємо у вигіднішій ситуації, ніж державне телебачення, бо вільні у виборі тем. До речі, відразу скасували політику та комерцію», — підкреслює Ірина Брук.

«Упевнений, що поява Інтернет-телебачення зробить студентів активнішими, адже їхні перші медійні роботи тепер побачить весь світ», — додає Василь Дунін.