ФІНАНСОВИЙ ПРОГНОЗ. Глобальна економіка уповільнюється дедалі більше – застерігає Міжнародний Валютний Фонд. Установа ще раз зменшила прогноз зростання, вдруге за менш ніж півроку. Тим не менш, експерти МВФ і надалі покладають найбільші надії на динамічні країни. Навіть зважаючи на уповільнення, темпи їхнього зростання вчетверо більші за показники більш розвинених країн.

Директор з досліджень МВФ Олівє Бланшар заявив: «У розвинених економіках зростання занадто слабке, аби подолати безробіття. Однак і динамічні економіки, де темпи були дуже хорошими донедавна, тепер уповільнюються».

За останнім прогнозом МВФ, світова економіка прискориться цього року загалом на 3,3%, попередній прогноз був кращим.

Перший ВВП – США – світу додасть 2,2% – там ситуація дещо краща.

А от ВВП єврозони скоротиться на 0,4% – це більше за останні побоювання.

Нагальною перешкодою на шляху розвитку світової економіки є криза єврозони. МВФ застерігає: суверенні проблеми валютного союзу тільки погіршаться наступного року. Зважаючи на те, що інфляція в єврозоні не є критичною, ЄЦБ міг би понизити базову відсоткову ставку – вважають в МВФ.

Особливу увагу експерти фонду звертають на Іспанію. Обтяжена рекордним безробіттям, четверта економіка єврозони скоротиться цього року на 1,5%. 

Copyright © 2012 euronews