Головну увагу працівники Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України у 2013 році зосереджували на соціально важливих ринках: світлих нафтопродуктів, скрапленого газу для заправки автотранспортних засобів, агропромислового комплексу, продуктів харчування, торгівлі, охорони здоров’я, ліків,  ритуальних послуг, послуг у зоні митного контролю, транспорту, будівельних матеріалів, послуг природних монополій, адміністративних та  житлово-комунальних послуг.

Вони розглянули майже сотню заяв про порушення конкуренційного законодавства. Це більше, ніж позаторік. Символічно, що в центрі їхньої уваги опинилися не лише бізнесові дії суб’єктів господарювання, а й діяльність органів місцевої влади.

— Всього протягом року припинено 120 порушень  конкуренційного законодавства. Зокрема, у вигляді антиконкурентних узгоджених дій — 17, зловживання монопольним становищем — 54, антиконкурентних дій органів влади — 34, недобросовісної конкуренції — 10 та 5 інформаційних порушень, — розповів голова Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Віктор Гупало. — Внаслідок вжитих запобіжних заходів в області вдалося запобігти вчиненню 182 порушень, що майже на сотню більше, ніж позаминулого року. Суб’єктами господарювання, органами влади також виконано 55 наших пропозицій, спрямованих на розвиток підприємництва і конкуренції на товарних ринках.

Водночас із контролем у сфері закупівель за державні кошти медичного устаткування, фармацевтичних препаратів, лісових послуг, нафтопродуктів відділення приділило серйозну увагу виявленню та припиненню недобросовісної конкуренції.

Показовим, наприклад, стало проведення перевірки і розгляду справи про зловживання монопольним становищем на ринках послуг з видачі  технічних умов на приєднання до електромереж шляхом нав’язування неправомірних вимог при їх наданні ПАТ «Волиньобленерго». На порушника з урахуванням визнання та припинення порушення накладено штраф у розмірі  тридцять тисяч гривень. Більший штраф довелося сплатити  приватному підприємству «Компанія «Водна техніка», яке також зловживало монопольним становищем на ринках послуг з обслуговування газового обладнання. А загалом торік на Волині на порушників конкуренційного законодавства наклали санкцій майже на мільйон гривень.