Підписавши цю угоду, свої зусилля консолідували ті, від кого значною мірою залежить ситуація на ринку праці слобожанського краю, — обласна організація роботодавців «Сумський регіон», обласна рада профспілок, департамент освіти і науки, управління молоді і спорту Сумської облдержадміністрації та обласний центр зайнятості.

Як наголосив директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний, нинішня ситуація потребує кардинальних дій усіх гравців на ринку праці. Адже воєнні дії на сході, ускладнення економічної ситуації в країні тощо спричиняють суттєве зміщення акцентів у відносинах між роботодавцями, безробітними та центрами зайнятості.

Такі обставини потребують якісно нових форм і методів роботи, до яких належить і підписана угода. Втім, цей документ лише окреслює коло і масштаби завдань, над якими вже розпочали працювати робочі групи. Невдовзі вони узагальнять усі ризики і проблеми, напрацюють алгоритм дій зацікавлених служб і сторін, аби пом’якшити ситуацію,

надихнути на те, що роботу можна шукати і успішно знаходити.

Не перші проблеми першого півріччя

Якщо узагальнити ситуацію на ринку праці Сумщини, то вона хоч і не катастрофічна, однак далека від бажаної.

Лави місцевих безробітних активно поповнюють внутрішньо переміщені особи та демобілізовані військовослужбовці — учасники АТО. Тож протягом першого півріччя послугами обласної служби зайнятості скористалися майже 34 тисячі безробітних, що на 6,6 % більше, ніж за відповідний торішній період.

Центри зайнятості області намагаються надати максимальну допомогу кожному, хто потрапив у скруту. За цільовими направленнями працевлаштовано понад 11 тисяч осіб, зокрема 7,5 тисячі безробітних.

Для організації підприємницької діяльності отримали одноразову допомогу 278 громадян. Під конкретні замовлення роботодавців проводили професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації.

На особливому контролі демобілізовані військовослужбовці та переселенці з Донбасу і Криму. Для них існує окрема програма зайнятості, яка поки що має скромні результати.

Але для кардинального поліпшення потрібно бачити завтрашній день: які фахівці і скільки саме їх потрібно. Натомість триває бездумне «штампування» спеціалістів, якими ринок перенасичений.

Наприклад, за останні три роки в області підготували понад тисячу інженерів, тоді як на обліку їх уже 174. Відчутніший дисбаланс і техніків-землевпорядників: до 20, які на обліку в службі зайнятості, додалися ще 647(!). І це на понад 400  сільських і селищних рад.

Техніка витісняє людей

На переконання голови правління обласної організації роботодавців «Сумський регіон» Євгена Лапіна, щоб не випустити з-під контролю процеси на ринку праці, потрібно відповісти на запитання: як розвиватиметься економіка краю в найближчі 5—10, навіть 20—30 років?

На жаль, якщо промисловість певною мірою на видноті, то сільське господарство — у густому тумані. Потужні аграрні холдинги витіснили механізаторів, майстрів машинного доїння корів, інших працівників. Причина проста: на полях і фермах задіяно нову сучасну техніку, з’являється обладнання, яке освоїти доволі проблематично насамперед тим, кому невдовзі виходити на заслужений відпочинок, — у них обмаль часу на перенавчання. А як бути із сільською інфраструктурою, яка переважно занепадає саме там, де господарюють такі гіганти?

Окрема тема — випускники вишів, середніх спеціальних навчальних закладів. На перше робоче місце їм улаштуватися важко через брак досвіду, а роботодавці зовсім не зацікавлені в тому, аби приймати на роботу молодь.

Проблеми не локальні — загальнодержавні. На жаль, шляхи їх розв’язання не означені ні на місцевому, ні на всеукраїнському рівні.

Тож є сподівання, що підписана в Сумах угода дасть змогу найближчим часом вирішити проблемні питання.