У Луганській області сильні морози вивели з ладу водогін, який у свою чергу призвів до аварії на високовольтній лінії, передає «Луганск.Комментарии».

Про це повідомила прес-секретар ТзОВ «ЛЕО» Ірина Коростельова. За її словами, один з прогонів високовольтної повітряної електролінії опинився під напором 20 метрового стовпа води, який за низької температури відразу ж перетворився на лід.

Фото з сайту lugansk.comments.ua

«Намерзання крижаного покриву спричинило провисання дроту до землі, що призвело до деформації металевих анкерних опор. Нині споживачі цього району забезпечені електроенергією з одного джерела живлення. Така ситуація триватиме до повного відновлення лінії 110 кіловольт», – додала Ірина Коростельова.

За попередніми оцінками фахівців енергокомпанії, на ліквідацію наслідків аварії потрібно не менш як шість діб, на всі роботи піде близько 4 млн грн.

«Вийшла з ладу лінія, яка є стратегічно важливою для електропостачання Луганської області та з'єднує південну частину області ( р-н Красного Луча ) і центральну (міста Стаханов і Алчевськ)», – підкреслила прес-секретар.