СOЦІУМ. У столиці сімейні лікарі отримають право безкоштовно їздити в громадському транспорті.

Відповідне рішення щодо безкоштовного проїзду сімейних лікарів у громадському транспорті Києва прийняла координаційна рада з питань проведення реформування системи охорони здоров'я в м. Києві.

Як повідомили в прес-службі КМДА, міськдержадміністрація готова піти на це з метою матеріального стимулювання лікарів загальної практики / сімейної медицини, які працюють в амбулаторіях міста, пише ЛІГА.новини.

Однак ще необхідно забезпечити внесення змін до рішення Київської міської ради від 18.06.2009 р. «Про безкоштовний проїзд в міському пасажирському транспорті працівників галузі охорони здоров'я», заручившись підтримкою депутатів Київради. Адже рішенням від 2009-го року безкоштовний проїзд лікарів загальної лікарської практики / сімейної медицини не передбачений. Керівництву головного фінансового управління доручено передбачити витрати на безкоштовний проїзд в бюджеті міста.

Крім того, головному управлінню охорони здоров'я та головному фінансовому управлінню наказано вирішити питання про виділення коштів для забезпечення службовими автомобілями лікарів первинної ланки, що працюють в приватному секторі та мікрорайонах низькою забудови.