… і я скажу – хто ти. Мабуть, цей вислів підійде й для характеристики закладів та установ, фірм і вулиць, знайомство з якими починається саме з назви, з рекламної вивіски. Від того яка вона, як оформлена і як виглядає залежить перше враження, яке або привертає увагу, або змушує йти геть. Той, хто сповідує цю просту істину, ніколи не скористається непривабливою, незрозумілою назвою. Та й до оформлення самої вивіски підійде з особливою ретельністю, аби вона була нестандартною, креативною і не змушувала відводити очі.

Саме такі вивіски, що відповідають найвибагливішим смакам, можна знайти в інтернет-магазинах. Вибір настільки широкий, що не знайти потрібну модель просто неможливо. Тут тобі офісні, інформаційні, рекламні вивіски, різноманітні показчики, дорожні знаки, таблички (пластикові і металеві) з підсвіченням (навіть на сонячних батареях) і без нього, біжучі рядки. Словом, найповніший набір пропозицій у цій сфері.

За нинішніх умов, коли потрібно виконувати закон про декомунізацію, перейменуванню підлягають тисячі вулиць та населених пунктів. Знадобляться мільйони табличок на будинки і недоброзичливці вже лякають страшними витратами. Мовляв, одна така табличка вартує тисячу гривень, а коштів у напівпорожньому бюджеті катма.

Зайшовши на згаданий інтернет-ресурс, можна вибрати табличку вартістю від 180 до 350 гривень. Зробити її обіцяють за один день. Якщо оберете з підсвіченням (нині це досить популярне замовлення і для багатоповерхівок, і для приватних будинків, які можна ідентифікувати здалеку за будь-якої пори), – за два-три дні. До речі, таблички можуть бути металеві, пластикові, на алюмінієвій основі, зі світловідбивною плівкою, з випуклими буквами. Вони виглядають так, що не сором подарувати. Кандидатам у депутати варто б на це звернути увагу. У погоні за голосами виборців вони викидають мільйони на вітер, а могли б зробити хорошу послугу електорату, придбавши сучасні стильні таблички на будинки свого округу.

На противагу депутатському корпусу транспортників до активних дій не треба закликати. Серед них великою популярністю користуються біжучі рядки. Принаймні у Києві чи не весь комунальний транспорт обладнаний такими системами. Пасажирам це досить вигідно, адже мають перед очима як весь маршрут з першої до останньої зупинка, так і сповіщення про наступну станцію, що дає змогу її не пропустити, зарання підготувавшись до виходу. Незамінними є біжучі рядки і для реклами магазинів, фірм і навіть як інформаційні джерела для державних установ (приміром, прикордонних та митних постів). Якісно виготовити такий товар і змонтувати можна, замовивши послугу у згаданого виробника.

Проблем з доставкою всієї вище переліченої продукції не буде. Замовлення можна отримати за трьома адресами в Києві або ж кур’єрською службою в інших регіонах України.

Степан МЕЛЬНИК
для «Урядового кур’єра»