Упродовж останніх кількох місяців суттєво зріс попит на банківські (сейфові) скриньки. На жаль, у багатьох випадках ця статистика має кримінальну складову – люди скаржаться, що збільшилися випадки квартирних крадіжок. Тим паче й сезон відпусток «на носі», тож ми поцікавилися, скільки коштуватиме збереження цінностей.

На сьогодні кожен банк пропонує таку послугу: скористатися банківським індивідуальним сейфом. Звучить доволі серйозно, хоча найменша сейфова скринька має розмір лише кілька квадратних сантиметрів. Такий сейф розрахований на збереження певної суми коштів, цінних паперів, документів чи особистих прикрас. Великі індивідуальні скриньки мають солідні розміри – понад 40 квадратних дециметрів. Їх можна орендувати на один день і кілька років поспіль.

Банківська скринька нині стала таким же підтвердженням статусу свого власника, як і пошитий на замовлення одяг. Індивідуальний пошив чоловічих костюмів та сорочок пропонує ательє Alexandr Gapchuk.

Одяг ділового стилю, смокінги для урочистостей, моделі вихідного дня виконані настільки якісно, що прослужать довгі роки, не змінюючи свого первісного вигляду. Ось уже 15 років «Alexandr Gapchuk fashion design studio» спеціалізується на стовренні чоловічого стилю. Її досягнення відзначені багатьма престижними нагородами й дипломами. Клієнтам тут пропонують комплексний сервіс щодо пошиву й підбору предметів гардеробу. На відміну від придбання готових речей, костюм індивідуального пошиву відрізняється правильною посадкою, ідеальним дотриманням пропорцій, гарним силуетом, правильним підбором тканин.

Крім костюмів у ательє Alexandrа Gapchukа можна також замовити чоловічі сорочки індивідуального пошиву, ознайомитися з сторінкою дизайнера Олександра Гапчука, поцікавитися цінами на послуги, вибрати тканини, які вам до вподоби, йдеться на сайті http://gapchuk.kiev.ua/.

ДОВІДКА «УК»

Безпека

Послуга – банківські скриньки – діє багато років. Щоправда, в минулі два-три роки почали з’являтися повідомлення про те, що з таких схронів зникають гроші й коштовності. Зокрема, торік із кількох скриньок банку, який на сьогодні вже збанкрутував, зникли гроші. Фактично банк не відповідає за вміст скриньок, бо те, що ви поклали всередину, є таємницею. Банк гарантує недоторканість самого сейфу. За словами банкірів, навряд чи можлива крадіжка цінностей, бо є два ключі і відімкнути скриньку можна лише з двома одночасно. Утім, юристи рекомендують мати про всяк випадок свідків та опис вкладеного.

Нюанси

Зброю, боєприпаси, хімічні, радіоактивні, наркотичні та отруйні речовини, вибухонебезпечні матеріали в таких скриньках зберігати не можна.

У деяких банках запроваджують й платне відвідування власної скриньки. Тому під час укладання договору всі деталі варто врахувати.

Оплата

Плата за оренду індивідуальних сейфів вноситься в день підписання договору. За ключі від обраної скриньки банк отримує заставу. Її повернуть, коли дія договору оренди закінчиться. Заставу за ключ кожен банк встановлює свою. Орієнтовна сума може становити 1000 гривень, її потрібно сплатити у день оформлення договору оренди. Якщо ключ загубили, заставу за нього не повернуть.

Коштує оренда скриньки залежно від кількості днів – чим довше, тим дешевше. А також від об’єму скриньки – чим більша, тим дорожча.

Дмитро НІКІТСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»