СПІВРОБІТНИЦТВО. Прем’єр-міністр Микола Азаров задоволений розвитком відносин із США. Про це він заявив у ході зустрічі з американським Послом в Україні Джоном Теффтом. Глава уряду висловив задоволення розвитком контактів на всіх рівнях між Україною і США та нагадав, що наступного року обидві країни святкуватимуть 20-річчя встановлення дипломатичних відносин.

Микола Азаров наголосив, що за 7 місяців цього року обсяги двосторонньої торгівлі зросли на 53%. При цьому відзначено позитивні показники економічного розвитку України за 9 місяців: зростання ВВП на рівні 5% і помірну інфляцію — приблизно 4%.

Прем’єр-міністр також зазначив, що уряд створює належні умови для роботи в Україні американських інвесторів, втім, як і всіх іноземних інвесторів. Зокрема цього року практично вирішене колись дуже болюче питання відшкодування ПДВ, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.    

Водночас для американських компаній відкриваються нові сфери кооперації та інвестиційної співпраці, серед яких Микола Азаров виокремив співробітництво у розвідці та видобуванні сланцевого газу.

Американського дипломата поінформовано також про те, що уряд ретельно працює з місією МВФ, яка прибула в Україну для чергового перегляду програми стенд-бай. Усі основні показники програми співробітництва з МВФ Україна виконує. Що ж до вимоги підвищити тарифи на газ і тепло для населення, то Кабінет Міністрів сподівається знайти взаєморозуміння з фондом з приводу іншого сценарію, який не призведе до гальмування економічного зростання і втрати платоспроможності на внутрішньому ринку.