На Донеччині під процесуальним керівництвом Слов’янської місцевої прокуратури розслідують факт захоплення у заручники 30-річної жінки, яку четверо підозрюваних викрали і мали намір повернути тільки за чималу грошову винагороду. На свою жертву зухвалі лиходії, серед яких раніше судимі жителі Донецької та Полтавської областей, а один із них свого часу служив у спецпідрозділі МВС України, напали ввечері, коли вона виходила із під’їзду міської багатоповерхівки, і силоміць заштовхали до салону автомобіля.

«Надівши на голову потерпілій «балаклаву», привезли її до будинку одного з нападників. Того самого дня зловмисники зателефонували співмешканцю заручниці й повідомили, що повернуть жінку в обмін на грошову винагороду 50 тисяч доларів США», — повідомили в прокуратурі Донецької області.

Через кілька днів, згідно з домовленостями, двоє викрадачів навідалися до умовного місця, де забрали залишений чоловіком викуп — 12 тисяч доларів та 100 євро, а невдовзі правоохоронці затримали правопорушників, коли ті намагалися втекти. Трохи згодом вдалося встановити місцезнаходження решти членів злочинної групи, а також жінки-заручниці, яка зв’язаною перебувала під наглядом охоронця в лісі неподалік селища Черкаське Слов’янського району. Нині здоров’ю бранки, яка три доби поневірялася в неволі, вже нічого не загрожує.

Досудове слідство триває, зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2. ст. 147 КК України (захоплення заручників) — їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.