Інформаційно-культурний центр «Вікно в Америку» відчинив свої двері для відвідувачів у Центральній міській бібліотеці Слов’янська на Донеччині. Такі «віконця» нині вже є у багатьох обласних бібліотеках України, та у Слов’янську його послугами зможуть користуватися жителі не тільки міста, а й всього північного регіону Донеччини. Облаштування інформаційно-культурного центру відбулося завдяки фінансовій допомозі посольства США в Україні, яке виділило на відповідні роботи 27 тисяч доларів. Слов’янське «Вікно в Америку» може похвалитися найновішими технологіями, тут є безкоштовний Інтернет, зона Wi-Fi, сучасні комп’ютери, принтери, копіювальні апарати та інше обладнання. 

За задумом організаторів цього проекту, ІКЦ має допомогти його відвідувачам ближче познайомитися із життям заокеанської країни. Насамперед це стосується місцевих школярів і студентів, адже тут можна підготувати реферати певної тематики про США, більше дізнатися про американські програми навчання, поповнити свої знання англійської мови, отримавши художню та навчальну літературу. «Відтепер ми маємо доступ до бібліотек США, які з’явилася можливість відвідати тільки на території «Вікна в Америку», — розповідає співробітниця міської бібліотеки Тетяна Ремпель. — Також у нас є дуже багато інтерактивних ігор, ліцензійних фільмів: зокрема на відкритті центру нам подарували 8 документальних фільмів про Америку, і щомісяця будемо влаштовувати їх перегляд».

Під час презентації «американського куточка» жителів  і гостей міста з цією подією привітав у відеозверненні посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. У посольстві запевняють — покладено тільки початок перспективному партнерству, адже якщо цей проект користуватиметься популярністю, він регулярно отримуватиме необхідну допомогу і  надалі успішно розвиватиметься.