З початку року на військову службу за контрактом залучено понад 32 тисячі осіб. Про це повідомив начальник відділу комплектування військовослужбовцями за контрактом головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Андрій Полонський.

Популярності контрактна служба набула після запровадження короткострокового контракту на шість місяців. Він діє для військовослужбовців строкової служби та мобілізованих, які вислужили не менш як 11 місяців. Після закінчення шестимісячного терміну солдат може звільнитися без додаткових вимог або, за бажанням, продовжити контракт.  Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

«Ми розраховуємо на кандидатів з лав строкової служби: вже понад 1,7 тисячі вчорашніх строковиків уклали контракти із ЗСУ. Під час весняного призову до нашого війська призвано вже близько восьми тисяч строковиків, і ми пропонуємо кращим із них стати професіоналами — захисниками Вітчизни», — сказав Андрій Полонський. Він укотре наголосив, що військовослужбовців строкової служби до виконання завдань в АТО не залучають.