ПРОФМАЙСТЕРНІСТЬ. Своїми роботами конкурсанти передусім спростували прислів’я «Вміла готувати, та не вміла подавати». З овочів та фруктів луганчанин Максим Шарий вирізав таку сову, що журі з членів Всесвітньої асоціації кулінарних союзів (WACS) його роботі присудило друге місце. А для студента ВНЗ це особливо важливо, адже такий птах на гербі Луганського національного університету. Так само «срібло», але в номінації «Сервіс-клас», виборов ліцеїст Ігор Бабушкін. «Бронзу» привезла додому студентка Ганна Бичкова.

Як повідомляє прес-служба вишу, загалом ІІ Міжнародний конкурс юніорів з кулінарного мистецтва та сервісу зібрав у Києві студентів профільних навчальних закладів та молодих кулінарів-практиків із семи країн світу. Хлопці й дівчата змагалися у номінаціях «Карвінг» (вирізання з овочів і фруктів), «Вироби з солоного тіста» та «Сервіс-клас».

Майбутні  «харчовики» вже мають гарний рядок у професійному резюме.
Фото надане прес-службою Луганського університету  

«Диплом учасника та призера міжнародного конкурсу — це рейтинговий показник. У майбутньому він допоможе нашим випускникам конкурувати на ринку праці. Тому ми вже другий рік поспіль беремо участь у змаганнях, — каже завідувач кафедри харчових технологій ЛНУ доцент Дмитро Крамаренко. — Навіть відомі ресторани, лідери галузі, намагаються, щоб їхні шеф-кухарі брали участь у конкурсах, підвищували свою майстерність. Нині це обов’язкова умова професійного зростання в галузі».