ДИВА ТЕХНІКИ. Контролювати стан свого здоровя тепер стало можливим завдяки тисячам додатків для смартфонів і планшетів. Стоячи перед камерою, можна вимірювати пульс. Все випробувано та перевірено, а результат інколи дивує.

Інший додаток, що створили в кінці 2011 року в Швейцарії, дозволяє відправляти лікарю фотографії своїх проблем зі шкірою. Дерматолог їх огляне і зателефонує вам.

Ініціатором цього додатку стала фірма, що надає медичні телеконсультації. Вона розташована у Берні. Близько 80 лікарів здійснюють майже 400 тисяч консультацій по телефону на рік.

Бернар Тесьє, менеджер із продажів:

«Спосіб використання пацієнтом послуг лікарів первинної ланки змінюватиметься, тому що ми маємо ціле покоління пацієнтів, які звикли бути мобільними завдяки I-Phone. Дедалі більше людей цікавляться можливістю отримати медичну консультацію по телефону, аби не їхати у кабінет лікаря».

У 60% випадків дзвінків пацієнти можуть лікуватись самі завдяки порадам фахівця. Це тенденція до керованої самодопомоги.

Дедалі більше додатків можуть виконувати медичний контроль за допомогою свого смартфона. Наприклад, хворі на цукровий діабет можуть застосувати їх для вимірювання рівня цукру в крові.

Сучасні пристрої на варті здоров’я дуже корисні, але потрібно бути обережним — попереджають лікарі. Вони кажуть, що всі програми для охорони здоровя ніколи не замінять фахівців. 

Copyright © 2012 euronews