Виконавча влада на місцях має прискорити будівництво нових об’єктів АПК, запланованих Програмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки. Адже завдяки їй регіональна влада може значно вплинути на розвиток аграрного сектору у своїх областях. Загалом же в Україні вже введено в експлуатацію 98 таких об’єктів із 7,6 тисячі робочих місць. На їх будівництво залучили понад 12 мільярдів гривень інвестицій. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Завдяки виконанню програми буде виконано завдання, поставлені Президентом. У її межах розвиваються пріоритетні галузі економіки, зокрема й агропромисловий комплекс. І найголовніше — реалізація цього документа дає соціальний ефект, на чому також неодноразово наголошував глава держави», — уточнив урядовець.

Так, у Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Сумській та Херсонській областях заплановані програмою заходи на 2013 рік щодо будівництва і реконструкції об’єктів виконано на 100%. У Хмельницькій, Дніпропетровській, Черкаській, Івано-Франківській та Вінницькій областях будівництво і реконструкція об’єктів перебувають на завершальній стадії, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»