Кабінет Міністрів України відновить соціальні виплати на тимчасово окупованій території тільки після повного виконання мінських угод. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, передає УНН з посиланням на прес-службу КМУ.

«Відновлення соціальних виплат, зокрема й пенсій, на окупованій території можливе лише після повного виконання мінських угод та відновлення територіальної цілісності України. Зараз виплата соціальних допомог і пенсій здійснюватиметься лише тим переселенцям, які мають відповідний статус і постійно проживають на території, підконтрольній українській владі», — заявив віце-прем’єр.

П.Розенко наголосив, що наведення порядку у соціальних виплатах та боротьба із витоком бюджетних і пенсійних коштів на окуповані території, яку раніше розпочало Мінсоцполітики разом з СБУ, триватиме.

Водночас, за його словами, всі пенсійні і соціальні виплати реальним переселенцям здійснюватимуть вчасно і в повному обсязі. «Питання верифікації соціальних виплат та надання допомоги вимушеним переселенцям перебуватиме на моєму особистому контролі. Жодна копійка з Державного бюджету України чи з Пенсійного фонду не потрапить до кишень терористів», — сказав він.

Віце-прем’єр-міністр вкотре наголосив, що на сьогодні людина може отримувати соціальну допомогу від України, українську пенсію лише тоді, коли вона постійно живе на території, підконтрольній українській владі.

При цьому, резюмував П.Розенко, відповідно до законів та нормативно-правових актів України, повернення на окуповану територію є прямою підставою для втрати статусу вимушеного переселенця та припинення усіх соціальних виплат, у тому числі і пенсійних.