Футболісти донецького «Шахтаря» у вівторок вступають у боротьбу за те, щоб потрапити до групового турніру Ліги чемпіонів, де, в принципі, вони є постійними учасниками вже кілька років поспіль.

Для досягнення мети підопічним Мірчи Луческу спочатку доведеться у третьому кваліфай-раунді здолати опір амбітного і досить зоряного турецького «Фенербахче».

«Гірники» прибули до Стамбула на перший матч з турками у чудовому настрої. Вони у фірмовому стилі виграли не лише Суперкубок України у чемпіона київського «Динамо», але й обидва стартові поєдинки нової першості країни. Показали при цьому дуже пристойний рівень командного футболу.

Португальський наставник «Фенербахче» Вітор Перейра окреслив три найсильніші якості донецького клубу.

«Зрозуміло, потрібно відзначити деякі переваги «Шахтаря». Перше: вони багато років працюють з одним і тим самим тренером. При цьому у них залишився практично той самий склад. Третьою перевагою суперника є те, що він розпочав підготовку раніше, а їхній чемпіонат вже стартував», — сказав тренер.

Перший поєдинок третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів «Фенербахче» — «Шахтар» розпочнеться на стадіоні «Шюкрю Сараджоглу» в Стамбулі у вівторок, 28 липня, о 21.00 (показують телеканали «Україна» і «Футбол 1»). Матч у відповідь пройде у Львові 5 серпня.

Укрфнформ