Сьогодні, 28 вересня, у Нью-Йорку відбудеться зустріч Президента Російської Федерації Володимира Путіна з Президентом США Бараком Обамою. Зустріч Путіна з Обамою відбудеться після їх виступів на сесії Генеральної асамблеї ООН, повідомляє ТАСС.

«Перша за два роки поспіль повноформатна зустріч президентів Росії і США відбудеться в понеділок в Нью-Йорку. Володимир Путін і Барак Обама після своїх виступів на сесії Генеральної асамблеї ООН проведуть приблизно годинну розмову, яка за московським часом почнеться близько опівночі», йдеться в повідомленні.

Як наголошується, востаннє зустріч Путіна з Обамою сталася у вересні 2013 року в Санкт-Петербурзі.

«Узгодження нинішньої зустрічі відбувалося непросто. Навіть більше, коли час бесіди було погоджено, Білий дім поспішив заявити, що з проханням про переговори до Вашингтону звернувся Кремль», йдеться в повідомленні.

Як наголошується, під часзустрічі Путіна з Обамою планується обговорення ситуації в Сирії. Разом з тим, повідомляється, що прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков не унеможливлює того, що лідери торкнуться йтеми української кризи, але це залежатиме від того, «чи залишиться час».

Також наголошується, що про намір Обами підняти українське питання раніше заявляв його прес-секретар Джошуа Ернест.

РБК- Україна