Всесвітня організація охорони здоров'я планує внести продукти з м'яса, такі як сосиски, ковбаса і шинка, до списку потенційних канцерогенів.

Найпевніше, все список поповниться і свіжим м'ясом, яке, на думку фахівців ВООЗ, «менш небезпечне, ніж м'ясні консерви», — пише Медпортал.

Нагадаємо, що список потенційних канцерогенів оновлюється щороку, і зараз до нього входять такі сполуки, як миш'як і азбест. Говорячи про причини, за якими м'ясні продукти можуть потрапити в цей список, експерти ВООЗ пояснюють, що вживання ковбаси, сосисок і м'ясних консервів, ймовірно, може підвищити ризик розвитку раку кишківника.

Безсумнівно, таке рішення ВООЗ завдасть серйозного удару по сільському господарству, так і по підприємствам, що працюють в сфері швидкого харчування. 

УНІАН