У Горлівці Донецької області на шахтах державного підприємства «Артемвугілля» відбувся конкурс професійної майстерності вибійників, приурочений до 112-ї річниці з дня народження знаменитого земляка-вуглеруба Микити Ізотова. У трудовому змаганні взяли участь представники чотирьох шахт — дев’ять майстрів відбійного молотка, які разом за зміну видобули 158 тонн «чорного золота» за добової норми 110 тонн.

Найбільше — 25,3 тонни вугілля (456,3% норми) зумів нарубати гірник шахти ім. Гайового Сергій Перов, який і посів перше місце. Його колега з цього самого підприємства Дмитро Лисенко, а також вибійник шахти ім. Румянцева Павло Герасенков видобули по 21,1 тонни палива (342,2%) і фінішували на другому місці. До призерів конкурсу потрапив також Сергій Рошко з шахти ім. Леніна — 19 тонн (342,2%).

Конкурс, проведений завдяки співпраці державного підприємства «Артемвугілля», департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької ОДА та Міністерства енергетики і вугільної промисловості, зайвий раз довів, що на підземних горизонтах вугільних пластів крутого падіння не перевелися майстри — спадкоємці одного з видатних вуглерубів, які назавжди увійшли в історію вітчизняної вугільної промисловості.

До речі, Микита Ізотов — вибійник горлівської шахти №1 «Кочегарка», який 1932 року виступив ініціатором передачі передового досвіду молоді і гірникам, що відстають. Він був одним із зачинателів стахановського руху на шахтах Донбасу.