Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

ОПИТУВАННЯ. Напередодні Дня знань компанія Google з’ясувала, чого понад усе хочуть навчитися українці. Проаналізувавши запити вітчизняних користувачів, інтернетівці склали топ найпопулярніших запитів на теми «як навчитися» і «самовчитель».

Так, охочі навчитися чогось самотужки, частіше за все шукали самовчителі гри на гітарі, англійської та інших іноземних мов, бухгалтерську 1С тощо.

Серед найпопулярніших запитів траплялися і такі: як навчитися битися, як навчитися кохати, як навчити розмовляти папугу, самовчитель гіпнозу та самовчитель гри на губній гармоніці.

Однак промовистішими, на нашу думку, стали підсумки першого опитування. Адже запальні співвітчизники, виявляється понад усе прагнуть навчитися мистецтву… поцілунка, а вже потім — малювати, танцювати, співати. І лише коли опанують зазначений перелік, планують братися за читання, риторику та письмо.

Навіть побіжний огляд відповідей, наштовхує на думку, що респондентами опитування були переважно підлітки. Хоча, якщо сповідувати тезу, що вчитися ніколи не пізно, то можемо уявити, приміром, літню людину за самовчителем екзотичної мови чи цілком успішного дорослого чоловіка, якому бракує для повного щастя колекції метеликів.