У Києві під головуванням віце-прем’єр-міністра Костянтина Грищенка та першого заступника Прем’єр-міністра Азербайджанської Республіки Ягуба Еюбова відбулося десяте засідання Спільної міжурядової українсько-азербайджанської комісії з питань економічного співробітництва.

Відкриваючи засідання, Костянтин Грищенко наголосив на тому, що регулярне проведення засідань комісії демонструє високий рівень взаємовідносин двох країн та надає можливість не лише обговорити актуальні питання, а й окреслити подальші напрямки роботи відповідних міністерств і відомств для подальшого поглиблення двосторонньої співпраці.

«Хотів би особливо підкреслити високий рівень діалогу між нашими країнами у всіх сферах, що є реальним підтвердженням подальшого поглиблення стратегічного партнерства. Схожість інтересів за відсутності будь-яких проблем у політичній сфері, великий потенціал взаємодії в економічній сфері, а також прагнення українського й азербайджанського народів до розвитку зв’язків між нашими країнами створюють позитивне підгрунтя для нашої роботи», — підкреслив віце-прем’єр.

За його словами, пошук нових ринків збуту та розширення вже наявних можливостей для збільшення експортних потужностей, посилення економічної присутності України за кордоном, а також залучення іноземних інвестицій є не лише стратегічним завданням уряду, а й життєвою необхідністю сучасної зовнішньої політики нашої держави.

За результатами засідання Костянтин Грищенко та Ягуб Еюбов підписали Протокол десятого засідання Спільної міжурядової українсько-азербайджанської комісії з питань економічного співробітництва, в якому визначено пріоритетні напрямки співпраці двох країн на осяжне майбутнє.

«У ході засідання нашої комісії ми обговорили широкий спектр питань двостороннього співробітництва: взаємодію у сфері енергетики, реалізацію масштабних інфраструктурних проектів в Азербайджані, співпрацю в транспортній та космічній сферах», — повідомив після засідання віце-прем’єр.

Говорячи про партнерство в енергетичній сфері, Костянтин Грищенко підкреслив, що сторони досягли розуміння, які кроки слід здійснити, аби вивести співробітництво на стратегічний рівень, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра.

Високу оцінку результатам роботи комісії дав і Прем’єр-міністр Микола Азаров. «Засідання міжурядової українсько-азербайджанської комісії пройшло успішно», — заявив глава уряду під час зустрічі з першим заступником Прем’єр-міністра Азербайджану.  

Микола Азаров відзначив позитивний розвиток двосторонніх відносин на високому рівні в торговельно-економічній, енергетичній, транспортній сферах, оборонній промисловості. Водночас він звернув увагу на необхідність зростання обсягів товарообігу між Україною та Азербайджаном, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Прем’єр-міністр також привітав азербайджанську делегацію з призначенням нового складу уряду та висловив сподівання на успішний візит Президента Азербайджанської Республіки в Україну, який має відбутися найближчим часом.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»