Два вітчизняні підприємства групи компаній «Молочний альянс» розпочали експорт молочної продукції на європейський ринок. Першою країною, до якої експортують українську молочку, стала Болгарія. Таку інформацію повідомили у Держпродспоживслужбі України.

Ідеться про дві молокопереробні компанії: ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат», який відправив на ринок ЄС 150 кг масла селянського та 560 кг твердих сирів в асортименті, а також ПАТ «Яготинський маслозавод», який експортував молоко «Славія» та молоко «Яготинське для дітей».

Як зазначив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко, постачання продукції на європейський ринок створює нові можливості та стимули для розвитку української молочної галузі, модернізації виробництва, підвищення якості продукції.

«Доступ на ринок ЄС українські молокопереробні компанії отримали від Єврокомісії 10 січня цього року. І вже сьогодні констатуємо прогрес у просуванні вітчизняного виробника молока та молокопродуктів на ринок Європейського Союзу. Це свідчення того, що в Україні виробляють продукцію належної якості та безпечності, яку визнає світ», — цитує прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства слова Олексія Павленка.

Він додав, що нині сільське господарство — ключова експортна галузь в Україні: частка агросектору в загальному експорті України становить 38%. Крім того, аграрна галузь забезпечила 12% загального обсягу ВВП. Нашу продукцію постачають до 190 країн. У 2015—2016 роках відкрито 11 нових країн для майже 300 підприємств м’ясо-молочної галузі. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»