Україна і США підписали декларацію про надання Києву кредитних гарантій обсягом 2 мільярди доларів. Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько по завершенні зустрічі з американським колегою Джейкобом Джозефом Лью. «Кредитні гарантії уряду США дадуть змогу Україні активніше запроваджувати вже розпочаті реформи і залучати міжнародну фінансову підтримку на сприятливіших умовах. Ми високо цінуємо крок наших американських партнерів», — цитує  УНІАН слова міністра.

А міністр фінансів США у заяві для представників ЗМІ сказав, що уряд його країни готовий збільшити пакет кредитних гарантій, які надають Україні, на мільярд доларів — до 3 мільярдів доларів за умови проведення реформ.

«Ми бачимо кроки з подолання корупції, поліпшення бізнес-клімату і захисту найвразливіших верств населення. За цих украй складних умов уряд намагається досягти макроекономічної стабільності, — наголосив Джейкоб Джозеф Лью. — Важливо, щоб уряд продовжував такий курс. Разом зі Світовим банком, МВФ, ЄС та іншими партнерами ми у 2014 році надали необхідну допомогу і готові й надалі це робити».