ЕКСПЕРТИЗА. Міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський задоволений результатами роботи в Україні групи міжнародних експертів ERT, яка напередодні завершила вивчення Національного кадастру викидів парникових газів за 1990–2009 років.

«Переконаний, що вже на найближчому засіданні Комітету з дотримання Кіотського протоколу Україна отримає схвалення прогресу, продемонстрованого нинішнім урядом. Україна вже зараз доводить, що готова відповідати всім вимогам Кіотського протоколу», — зазначив міністр.

Попередні висновки експертів ERT ляжуть в основу остаточного звіту про перевірку, який дасть змогу відновити статус відповідності України вимогам Кіотського протоколу. Це відкриє шлях нашій державі для відновлення участі у міжнародній торгівлі викидами та механізмі спільного впровадження за національною процедурою, повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів. У ході презентації попередніх висновків члени ERT повідомили, що кадастр за 1990–2009 роки загалом відповідає вимогам національної звітності. Міжнародні експерти відзначили значний прогрес у підготовці звіту, здатність України оперативно й ефективно реагувати на зауваження, висунуті до попереднього кадастру.