На території розташування Сумського прикордонного загону відкрито стелу Пам’яті захисників кордону, які віддали свої життя під час захисту східних рубежів країни: на плиті вибиті 65 прізвищ героїв з різних куточків країни.

У жалобній церемонії взяли участь представники місцевих органів влади, взаємодіючих структур, духовенства, ПАТ «Сумбуд», яке взяло на себе левову частку будівельних турбот, ветерани-прикордонники, керівництво та персонал загону. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, які віддали свої життя за незалежність України. Настоятель Свято-Миколаївського храму с. Піщане протоієрей Максим освятив стелу та відправив панахиду по загиблих бійцях.

Як зазначив начальник загону полковник Юрій Ратніков, стела Пам’яті стала ще одним виявом уваги і пошанування тих, кого вже немає поруч, однак їхній подвиг назавжди залишиться в історії.

Учасники мітингу відвідали алею Слави воїнів на центральному сумському  цвинтарі, поклали квіти до могили уродженця Сумщини офіцера-прикордонника Артема Коханого, який загинув у зоні проведення АТО, а також до меморіальної дзвіниці-пантеону героям-прикордонникам усіх поколінь.