Міністр оборони Степан Полторак говорить про те, що останнім часом унормовано основні проблемні питання соціальних і правових гарантій військовослужбовців та членів їхніх сімей, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації в особливий період. Організовано роботу щодо встановлення статусу учасника бойових дій учасникам АТО. Оборонне відомство ініціює зміни до законодавства, суть яких полягає у тому, що військовослужбовці, які зазнали поранень у зоні АТО, автоматично отримували статус учасника бойових дій.

Також плануємо, що цей статус можна було надавати безпосередньо під час виконання завдань у зоні АТО, а не після повернення.

Ще раніше для прискорення процедури у Міноборони ухвалено рішення про створення додаткових комісій з питань надання статусу учасника бойових дій. Вони діють у Міністерстві оборони, Генеральному штабі, видах Збройних сил України, обласних військкоматах та у військкоматі міста Києва. На сьогодні статус учасника бойових дій отримали 61 тисяча 425 військовослужбовців та працівників ЗСУ — учасників АТО.

Уже цього року заплановано придбати й побудувати понад три тисячі квартир для військовослужбовців Збройних сил. На це бюджетом передбачено понад мільярд 140 мільйонів гривень. Триває робота щодо забезпечення житлом сімей військовослужбовців, які загинули під час проведення антитерористичної операції.

Інтерв’ю Ольги ПРОКОПЕНКО з міністром оборони України генерал-полковником Степаном Полтораком можна прочитати тут.