ТУРБОТА. Уряд ухвалив низку рішень, спрямованих на спрощення умов отримання житлових субсидій громадянами. Про це на брифінгу в Кабінеті Міністрів повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Відтепер допомогу від держави на оплату послуг ЖКГ зможуть, зокрема,  оформити  сім’ї, які мали заборгованість перед комунальниками до 1 грудня 2006 року. «Це стосується близько 20 тисяч сімей, які до цього часу були позбавлені такого права», — передає слова Сергія Тігіпка його прес-служба.

Крім того, з наступного року сім’ї, у складі яких є діти або інваліди, платитимуть за комунальні послуги не більше 10% від сукупного доходу родини. «Такий порядок передбачено для сімей, де дохід на одну особу не перевищує прожиткового мінімуму. До цього часу майже 70 тисяч таких родин сплачували за житлово-комунальні послуги 15 % від свого доходу», — зазначив урядовець. Сім’ям, де є пенсіонери, діти та інваліди, субсидії призначатимуться на довший термін — «до зміни обставин», а не на півроку, як зараз.