УРЯДОВІ РІШЕННЯ. Уряд вніс зміни до Переліку певних дій щодо провадження господарської діяльності або видів господарської діяльності, які не можуть провадитися на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства. Відповідну постанову прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 24 жовтня 2012 року.

Основною метою документа є спрощення дозвільних процедур за рахунок розширення прав суб’єктів господарювання щодо провадження господарської діяльності на підставі подання декларації.

Чинний Перелік складається з 95 видів дій або діяльності, які не можуть провадитися на підставі декларації. Постановою пропонується його скоротити на 43, що повною мірою відповідає завданням Національного плану.

Виконання постанови дасть змогу перевести на декларативний принцип, зокрема в агробізнесі: зберігання та переробку зерна; експортно-імпортні операції із зерном та продуктами його переробки; виробництво та реалізацію насіння і садивного матеріалу.

В інших сферах - це: розроблення, впровадження та використання енергозберігаючих заходів та енергоефективних проектів; відкриття вантажних митних комплексів, автопортів, автотерміналів; діяльність, пов'язану з туристичним супроводом; виконання робіт до будівництва об'єкта: підготовка земельної ділянки, огородження будівельного майданчика, підведення тимчасових інженерних мереж, облаштування під'їзних шляхів тощо.

Реалізація постанови сприятиме покращенню бізнес-клімату за рахунок зменшення адміністративного тиску на суб’єктів господарювання та впорядкування і спрощення дозвільних процедур.

Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі