На Херсонському суднобудівному заводі відбувся урочистий спуск на воду головного буксира-кантовщика Аltair проекту Т2440, побудованого на замовлення компанії Kirgan Holding S. A. (Панама). Попри нестабільну економічну ситуацію у країні й тенденцію зниження обсягів промислового виробництва, Херсонський суднобудівний зумів не тільки отримати замовлення, а і виконати його на якісному рівні.

«Це свідчить про те, що наше підприємство живе, отже у людей є робота і заробітна плата, — зазначив на урочистостях генеральний директор ТОВ «Смарт Меритайм Груп» Василь Федін. — Доки ми працюємо, йдуть податки і відрахування. Завод продовжуватиме працювати і заробляти, незважаючи на труднощі».

Представник фірми-замовника Андрій Іванов висловив задоволення якістю та термінами реалізації контракту й відзначив високий рівень кваліфікації фахівців підприємства.

«Завод зумів не розгубити кадри, а це найцінніше, — зазначив він. — З херсонськими суднобудівниками у нас склався хороший контакт, вони швидко реагують на всі зауваження, якісно виконують наші побажання. Упевнений, що друге замовлення теж буде виконано на тверду п’ятірку».  Нині на потужностях ХСЗ будують другий буксир Аntares серії Т2440. У ремонті перебуває майже 20 суден. Контракт на будівництво двох буксирів було укладено торік у листопаді. Вони призначені для проводки суден і плавучих споруд в акваторії портів, а також для участі у гасінні пожеж. Довжина буксира — 24 метри, ширина — 10,4 метра, тягове зусилля — 50 тонн, судно розвиває швидкість 13,4 вузла.