Медичний та обслуговуючий персонал Сумського госпіталю інвалідів війни, який визначено базовим координаційним центром медичної допомоги учасникам АТО і членам їхніх родин, нині працює з повним навантаженням. Адже щодня по допомогу звертаються  ті, хто її особливо  потребує, бо після перебування в зоні бойових дій загострюються всі болячки і хвороби.

Як повідомив начальник управління охорони здоров’я Сумської ОДА Сергій Бутенко, з початку проведення антитерористичної операції до закладів охорони здоров’я Сумщини звернулися понад півтори тисячі бійців, з яких більш як третину пролікували на денному стаціонарі.

Водночас належна увага надається родинам загиблих героїв. На особливому контролі — рання діагностика захворювань. Безкоштовні профілактичні огляди стали постійними в усіх містах і районах області. Вже обстежено понад дві тисячі бійців, яким, за потреби, надано необхідну допомогу.

Усі учасники АТО та члени їхніх родин можуть безкоштовно пройти клініко-лабораторні, ультразвукові, рентгенологічні та інші види обстежень в обласному діагностичному центрі. Цією можливістю скористалися майже 250 громадян зазначеної категорії.