ВІЗИ. Донецьк  — єдине місто на сході України, яке має пряме авіасполучення з Польщею. В той же час, аби отримати візи до цієї країни, донеччани змушені були їздити до Харкова, де працює Генеральне консульство Республіки Польща. Втім, подібні незручності вже в минулому, адже всі документи відтепер можна оформити у відкритому в шахтарській столиці польському візовому центрі.

За словами Генерального консула Республіки Польща в Харкові Яна Граната, який з цієї нагоди приїхав до Донецька, тільки в минулому році польські представництва видали українцям 570 тисяч віз. «Відкриття тут візового центру дуже важливе ще й тому, бо це місто, де відбуватимуться матчі Євро-2012», — підкреслив він.  Візи для футбольних уболівальників розпочнуть видавати в перший день весни. Для цього потрібно надати квитки на матчі Євро-2012 в польських містах або підтвердження про бронювання таких квитків. А ось для тих співвітчизників, які збираються спостерігати за футбольними поєдинками у фан-зонах, в центрі оформлятимуть звичайні туристичні візи.

Зміцнення дружніх відносин між країнами-сусідами триватиме надалі не тільки завдяки спільному проведенню футбольної першості Європи. Приміром, у минулому році Асоціація органів місцевого самоврядування Донеччини підписала протокол про співробітництво із союзом воєводств Польщі, і партнери вже обмінялися кількома візитами. А незабаром у Донецьку відкриється Генеральне консульство Республіки Польща.