Щоб забезпечити безперебійну роботу освітлення на дорогах і зменшити використання електрики, на Дніпропетровщині  почали застосовувати новітні технології. Тут уже встановили надійні й дешеві в обслуговуванні перші три світлофори та ліхтарі на сонячних батареях. Ці енергоефективні системи освітлення, кожна з яких заощаджує 400 гривень на місяць, з’явилися в селі Кам’янське Нікопольського району. Всього на встановлення першого дорожнього обладнання на сонячних батареях витратили 120 тисяч гривень, що значно дешевше, ніж традиційні засоби освітлення.

Однак економія — не єдина перевага нових світлофорів та ліхтарів. Вони працюють автономно від електромережі, і їм не завадять будь-які погодні умови.

«Маємо завдання зменшити кількість ДТП та зберегти життя жителів області. Для цього на аварійно небезпечних ділянках доріг встановлюють нові дорожні знаки, які добре видно в темряві. Раніше пішохідні переходи в  Кам’янському не освітлювалися, тому дорожньо-транспортні пригоди були не рідкістю. Експеримент зі встановлення сучасних ліхтарів та світлофорів уже виправдав себе: аварій стало менше. Визначено ще кілька небезпечних ділянок доріг, які планують обладнати подібними системами», — повідомив начальник управління інфраструктури Дніпропетровської облдержадміністрації Тимур Швець. До кінця цього року на Дніпропетровщині заплановано встановити ще 27 комплексних систем освітлення на сонячних батареях.