КУЛЬТУРНИЙ КРЕДИТ. Світовий банк (СБ) виділив Грузії кредит на 60 млн доларів на розвиток краю Кахеті - відновлення історичних місць і пам'ятників, а також облаштування туристичної інфраструктури. Відповідну угоду підписано сьогодні в Тбілісі міністром фінансів Грузії Димитрієм Гвіндадзе і регіональним директором СБ по регіону Південного Кавказу Асадом Аламом. Сьогодні ж міністерство регіонального розвитку та інфраструктури Грузії і СБ підписали угоду про реалізацію зазначеного проекту.

Проект передбачає реабілітацію міської, комунальної і туристичної інфраструктури краю Кахеті. Буде профінансована повномасштабна реабілітація та облаштування історичної частини міст Телаві і Кварелі, зокрема, історичних будівель і пам'ятників, скверів, парків, доріг, підземних комунікацій. З метою популяризації культурної спадщини та історичних пам'яток краю будуть проведені роботи з відновлення та облаштування туристичної інфраструктури в історичних місцях Дартло, Ікалто, Уджарма, Давид Гареджі, Алаверди, Бодбе та ін

За словами Асада Алам «проект розвитку краю Кахеті - досить новаторський проект». Він зазначив, що «після його завершення кількість туристів в Кахеті значно зросте, що в свою чергу підвищить доходи місцевого населення».

Міністр регіонального розвитку та інфраструктури Реваз Ніколайшвілі сказав, що «даний проект - перший в своєму роді, який Грузія здійснює спільно зі Світовим банком». «Ми уважно будемо стежити за його реалізацією, тому мають намір здійснити аналогічні роботи і в інших краях Грузії», - сказав він.

У свою чергу Д. Гвіндадзе повідомив, що виділений Світовим банком кредит розрахований на 28 років з 7-річним пільговим періодом. 

© ИТАР-ТАСС