Весна нарешті вселяє сподівання на відновлення автошляхів. Фото Світлани СКРЯБІНОЇ

На позачерговому засіданні уряд ухвалив рішення, яким започатковується процес відновлення та будівництва доріг. Загалом цього року на фінансування робіт з відновлення та ремонту автошляхів з державного бюджету, допомоги міжнародних фінансових організацій та місцевих бюджетів буде надано 14,2 мільярда гривень. Власне, з державного бюджету на ці цілі спрямують 6,5 мільярда гривень. Відповідне розпорядження було ухвалено в понеділок.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк підкреслив, що ухвалення цього документа — це старт дорожніх робіт: «Ми вже запускаємо процес ремонту доріг, виганяємо техніку на дороги і починаємо працювати».

Глава уряду нагадав, що нещодавно разом із міністром інфраструктури Андрієм Пивоварським провів в Івано-Франківську нараду з представниками місцевої влади щодо обговорення плану робіт з відновлення, реконструкції та ремонту автомобільних доріг на 2016 рік.

Під час засідання уряду Андрій Пивоварський повідомив, що очолюване ним відомство зараз працює над формуванням акта, який передбачатиме  незалежний контроль якості ремонту автошляхів, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. Міністр інфраструктури наголосив на необхідності надання гарантій на ремонтні роботи: «Якщо закладається фундамент дороги, то компанії, які будують, будуть зобов’язані надавати десятилітню гарантію». Крім того, Кабінет Міністрів схвалив проект закону про заснування в Україні Офіса бізнес-омбудсмена як постійно діючого інструмента захисту бізнесу в країні, а також контролю за регуляторними органами та регуляторною діяльністю держави, повідомляє УНІАН.

Представляючи проект закону, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі — торговий представник України Наталія Микольська зазначила, що документ розширює права бізнес-омбудсмена і визначає основні умови діяльності цього інституту в контексті поліпшення бізнес-клімату. «Проект закону також розробляли під час співпраці з МВФ і в межах процесу дерегулювання», — уточнила фахівець.

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»