Військовим у зону АТО впродовж минулого тижня ремонтно-відновлювальні бригади Збройних сил і спеціальні бригади державних підприємств повернули для виконання бойових завдань майже 354 одиниці відремонтованого озброєння та військової техніки. Таку інформацію оприлюднив на брифінгу помічник міністра оборони з питань зв’язків з громадськістю Олексій Чорнобай.

Серед них чотири танки Т-64, гаубиця «Мста-Б» та дві самохідних гаубиці, чотири зенітних установки ЗУ-23-2, сім протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра», п’ять бойових машин протитанкових ракетних комплексів «Штурм», 29 бойових машин піхоти, 22 бронетранспортери, 10 бойових розвідувально-дозорних машин БРДМ-2, дві бойові розвідувальні машини БРМ-1К та два міномети 82 мм.

Крім того, військові ремонтно-відновлювальні бригади повернули у стрій 254 одиниці автомобільної техніки, повідомляє УНІАН. А державні підприємства провели ремонт чотирьох реактивних систем залпового вогню «Смерч» і одного зенітного ракетно-гарматного комплексу «Тунгуска».

Так, зазначили в Міноборони, з початку 2015 року сили і засоби армійських ремонтно-відновлювальних підрозділів і виїзних ремонтних бригад підприємств відремонтували для ЗСУ понад 13 тисяч одиниць озброєння та військової техніки.

Підприємства оборонно-промислового комплексу відремонтували і доставили у військові частини майже 1200 одиниць ОВТ і до кінця року планують доставити ще близько 800.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»