ПІДТРИМКА. На Сумщині впритул підійшли до запровадження цифрового телерадіомовлення, яке до кінця 2015 року повністю замінить аналогове. Про це повідомив заступник голови Сумської облдержадміністрації Ігор Яговдик, коментуючи практичні кроки обласної влади на цьому напрямку.

В першу чергу йдеться про забезпечення спеціальними телетюнерами громадян, які належать до пільгових категорій і одержать ці пристрої за рахунок державних коштів. До них належать інваліди першої та другої груп,  інваліди війни третьої групи; ті, хто виховують дитину-інваліда за умови, що дитина проживає разом з ними і не перебуває на повному державному утриманні; особи із малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу згідно з Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; мешканці, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011—2012 років.

Зараз формуються списки таких громадян, аби наприкінці грудня частина з них одержала телевізійні тюнери і мала можливість дивитися цифрове телебачення. До цієї роботи будуть залучені представники волонтерських організацій, активісти, всі, хто виявить бажання допомогти органам соціального захисту населення і тим, хто має право на пільги.