КОНТРАКТ. Сумське НВО імені Фрунзе взялося за виконання замовлення Групи компаній «ЛенНДІхіммаш», відповідно до якого робітники виготовлять шість витих теплообмінників. Сучасне обладнання призначене для підприємств ВАТ «СібурТюменьГаз», зокрема, компресорної станції «Вингапурівська», що входить до складу Ноябрьського газопереробного комплексу, та Південно-Баликського ГПК. Сумська техніка сприятиме істотному  підвищенню пропускної спроможності тамтешньої  установки низькотемпературної сепарації попутного нафтового газу, а також буде використана в процесі переробки вуглеводневого газу.

Особливістю щойно укладеного контракту є те, що замовлене обладнання  великогабаритне і розраховане на роботу в умовах низьких температур. Як повідомив головний спеціаліст технічної дирекції товариства В’ячеслав Гайковий, теплообмінники марки FRUNZE виготовлять із нержавіючої сталі за унікальною технологією глибокого свердління. Подібну техніку в Україні сьогодні випускає лише сумське машинобудівне підприємство.

Співпраця фрунзенців з ГК «ЛенНДІхіммаш» триває три десятиріччя.  За цей час російські партнери неодноразово замовляли сумчанам виготовлення технологічно складного обладнання.