ЕКОНОМІКА. Прем’єр-міністр України Микола Азаров висловив задоволення динамікою і розвитку українсько-російських відносин та їх конструктивністю. Про це він заявив під час зустрічі з Головою Уряду Російської Федерації Володимиром Путіним у вівторок, інформує Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

«У цілому ми задоволені нашими конструктивними відносинами, і сподіваюся, що сьогоднішня зустріч дасть нам змогу рухатись у потрібному для наших країн напрямку», ─ сказав керівник українського уряду.

Водночас Микола Азаров він підкреслив, що певні проблеми стримують іще динамічніший розвиток двосторонніх відносин. «Ми будемо це обговорювати, послідовно знаходити відповіді на непрості питання, вирішення яких дасть змогу надати додаткової динаміки нашим відносинам», ─ сказав Микола Азаров.

У свою чергу Голова Уряду Російської Федерації зазначив, що двосторонні економічні відносини України і Росії розвиваються прискореними темпами, цього року обсяг взаємної торгівлі збільшився на 63 відсотки. «За перше півріччя наш товарообіг становив 33 мільярди, і якщо так далі піде, то ми до кінця року вийдемо на 50 мільярдів і перевищимо докризовий рівень товарообігу», ─ зазначив він.

Володимир Путін також наголосив на збільшенні взаємних інвестицій в економіку двох країн. За його словами, торік російські інвестиції в Україну становили 1,1 мільярда доларів, а українські інвестиції в Росію ─ близько 200 мільйонів доларів.