АСПЕКТ

Спрощення процедур ведення бізнесу - необхідний крок для поліпшення позицій України в міжнародних бізнес-рейтингах. Так прокоментував ухвалення Верховною Радою змін до законів щодо спрощення реєстрації підприємницької діяльності віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

За його словами, дерегуляція - це ключ до стимулювання ділової активності. Але у цьому напрямку потрібні не зрушення, а справжній прорив.

Нині Україна посідає 145 позицію зі 183 країн в рейтингу Doіng Busіness. "Ми серйозно просунулись у питанні спрощення процедур відкриття бізнесу, але нам доведеться працювати по позиціях виходу з бізнесу, процедур банкрутства і простоти сплати податків. Інвестори і держава відчують результат тоді, коли проблеми бізнесу вирішуватимуться комплексно", -упевнений віце-прем'єр.

За словами урядовця, мета-максимум - пробудити в українських громадян дух підприємництва, бажання відкрити власну справу і ні від кого не залежати. Держави, яким свого часу вдалося це зробити, вже серед лідерів світової економіки.

Як повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра, документ знімає обмеження щодо розміру статутного фонду під час організації юридичних осіб (окрім акціонерних товариств), знижує вимоги до розміру власних коштів засновників юрособи, скорочує та спрощує терміни і процес державної реєстрації підприємництва.