ЗУСТРІЧ. Президент Віктор Янукович сподівається на подальшу активну підтримку Польщею євроінтеграційних прагнень України. Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів після зустрічі з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським.

«У нас є велика надія на те, що наші сусіди під час головування разом із нами плідно попрацюють, і ми досягнемо тієї мети, яку ми перед собою ставимо… Безумовно, для нас є найважливішим пріоритетом прискорення інтеграції України до Європейського Союзу. На порядку денному стоять три питання —це лібералізація візового режиму, створення зони вільної торгівлі і підписання Угоди про асоціацію», — сказав глава держави.

Президент нагородив польського урядовця орденом князя Ярослава Мудрого III ступеня. Високу нагороду Радослав Сікорський отримав «за значний особистий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, реалізацію міжнародних гуманітарних програм, багаторічну плідну громадську діяльність».

Зі свого боку високий гість запевнив В. Януковича, що й надалі працюватиме на поглиблення українсько-польської дружби та задля успішної реалізації європейської перспективи України.

Польський дипломат також висловив сподівання, що Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом буде підписано під час польського головування в ЄС. «Дуже важливо, щоб ми підписали її саме цього року», — конкретизував він.