На Херсонщині  відбувся 10-й ювілейний Всеукраїнський фестиваль туристичної журналістики. В рамках заходу представники центральних та регіональних засобів масової інформації, провідних телеканалів, друкованих та Інтернет-видань з дев’яти  областей відвідали Білозерський район. Туристично-рекреаційний та економічний потенціал Білозерщини  презентував голова районної державної адміністрації Віктор Романов.

Звертаючись до присутніх, він зазначив: «Унікальний за своїми природними ресурсами наш район має первозданні острови Дніпровських плавнів та дельту найвеличнішої української річки — Дніпра. В історії району багато яскравих сторінок. З Білозеркою пов’язані імена відомих діячів мистецтва та вчених. Наші земляки: Сергій Бондарчук, видатний кінорежисер та актор, лауреат премії «Оскар»; Микола Скадовський, видатний художник, один із засновників Товариства південноросійських художників; Лариса Ширіна, солістка Одеської опери та багато інших. Славиться район і археологічними пам’ятками. На території налічується 154 кургани, вісім поселень, чотири городища, два грунтові могильники, деяким з них понад п’ять тисяч років».

Журналісти відвідали цікаві туристичні об’єкти — комплекс готельного типу «Дельта Дніпра», що розташований у

с. Дніпровське, — місце, де можна відпочити від міської метушні. Тут можна чудово провести час за риболовлею з друзями, помилуватися навколишньою природою. А гостинні господарі ресторану «Колиба» нагодують смачними стравами української кухні та фірмовими, приготованими на відкритому вогні.

У захваті учасники туру були від садів та виноградників агрофірми радгоспу «Білозерський» та побаченого на виробничо-експериментальному Дніпровському осетровому рибовідтворювальному заводі імені академіка С.Т. Артющика. Підприємство займається  відтворенням осетрових, що  нерестяться у Дніпрі, вирощуванням покатної молоді та зарибленням північно-західної частини Чорного моря. За період діяльності із ставів Дніпровського осетрового рибовідтворювального заводу до природних водойм Херсонської області випущено близько 55 мільйонів одиниць молодняка осетрових видів риб: осетра, білуги, севрюги, стерляді.