Вінниччина долучиться до румунсько-молдовської програми зі збереження біосфери в зоні річки Дністер. За словами керівника Сорокського територіального відділення Державної канцелярії Республіки Молдова Бориса Андонія, суть програми полягає в ретельному вивченні біосфери в руслі річки, рекультивації прибережних зон та подальшому їх використанні з туристською метою. У перспективі передбачають розробити спільний туристський маршрут визначними місцями територій, що прилягають до Дністра. Також у межах програми приділятимуть  увагу очищенню прибережних зон річки. Під  реалізацію проекту залучають кошти Євросоюзу.

До пропозиції офіційної делегації Сорокського району Республіки Молдова, яка завітала до Вінниці, щоб  обговорити співпрацю, керівники облдержадміністрації та обласної ради поставилися зацікавлено. Сторони домовилися про подальше опрацювання питання та спільний огляд прилеглих до Дністра територій.

Партнери обговорили актуальні питання, що потребують спільного вирішення. «Нині надаємо дуже велику увагу тій частині території області, яка має вихід до Дністра. З початку цього року Україна має змогу працювати на умовах асоціації з ЄС, тож перед нами відкриваються певні можливості розширення нашої співпраці. Питання, які ми порушуємо, стосуються будівництва мосту поблизу міста Ямпіль та очисних споруд, які вже довго обговорюють. Дуже важливо, щоб ми напрацювали спільні підходи до наведення у зоні річки порядку в частині роботи з твердими побутовими відходами», — зазначив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.

На сьогодні проблема екологічного характеру — одна з базових, адже тривалий час стоки з молдовського міста Сороки скидають у Дністер. Необхідна утилізація мулу біля села Цекинівка Ямпільського району, на що потрібно 60—70 мільйонів гривень. На обласному рівні такого ресурсу немає, а тому це потребує пошуку спільних рішень. Обговорюючи питання щодо спорудження мосту сполученням Ямпіль — Косеуци, учасники зустрічі домовилися про створення робочої групи, яка займатиметься практичними аспектами його реалізації.