У 2014 році з держбюджету на галузь тваринництва планується виділити 900 мільйонів гривень — на 250 мільйонів гривень більше від суми, передбаченої держбюджетом на 2013 рік. Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк також повідомив, що сільгоспвиробникам продовжать виплачувати кошти за утримання і збереження молодняку ВРХ, продану на забій худобу, будівництво тваринницьких комплексів. Відшкодовуватимуть і вартість закупленого племінного поголів’я та доїльних апаратів.

«Важливо, щоб селяни побачили системність державної підтримки у молочному скотарстві. При цьому започатковані торік і цього року програми фінансування стають дедалі популярнішими серед одноосібників і вже дають змогу отримати реальні кошти на розвиток власних господарств. Лише системність і тривалість такої підтримки забезпечить ефект. Тому в проекті держбюджету на 2014 рік ми закріпили збільшення фінансування всіх цих програм», — передає слова Миколи Присяжнюка прес-служба Мінагрополітики.

Ці кошти спрямують зокрема на виплату дотацій за утримання та збереження молодняку ВРХ, за вирощену і продану на забій худобу. «Також частково відшкодовуватимуть витрати за закуплені установки індивідуального доїння та племінне поголів’я. Окрім того, плануємо продовжити фінансування будівництва і реконструкції сучасних тваринницьких комплексів», — додав він. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»