У волонтерів Тячівщини, що на Закарпатті, відтепер буде єдиний координаційний центр допомоги воїнам АТО та їхнім сім’ям. Для нього виділено просторе приміщення зі складом та комп’ютером, яке надали підприємці — люди доброї волі. Таким чином вони зробили свій внесок у громадський рух.

Центр очолив активний учасник Майдану, радник голови Тячівської райдержадміністрації Богдан Колодницький. Він свого часу пройшов через війну в Афганістані, відтак керував організацією, що займалася допомогою воїнам-афганцям, тож добре розуміє потреби і біль людей, яким доводиться захищати країну на полі бою. У центрі щоденно працюватиме мати учасника АТО з цього ж району Вікторія Роман.

Волонтери готують черговий вантаж з необхідними речами для бійців АТО. Фото надане автором

— До роботи долучаються всі небайдужі жителі району, і лише на громадських засадах, — сказав на відкритті Богдан Колодницький.

Тячівські волонтери й раніше неодноразово збирали продукти харчування, воду, одяг, засоби особистої гігієни, амуніцію, медичні препарати. В багатьох поїздках на схід особисто доставляли всі ці речі бійцям. Тепер, усвідомивши важливість координації зусиль і напрацювавши досвід, волонтери звозитимуть допомогу, що надходить з населених пунктів району, до центрального складу. Тут речі будуть сортувати, розподіляти та відправляти на передову.

Волонтерська організація також допомагатиме військовослужбовцям та їхнім рідним у вирішенні побутових проблем, отриманні послуг медичних установ, психологічній реабілітації. Для переказування грошової підтримки від громадян створено благодійний фонд «Горгани», відкрито рахунок у банку.