У фільмах використовували образи працівників спецслужб та символіку країни-агресора.

Про це йдеться у звіті Нацради з питань телебачення і радіомовлення за 2015 рік, огляд якого оприлюднив голова Нацради Юрій Артеменко на своїй сторінці у Facebook.

Моніторинг контенту телеканалів проводили за 24 запитами щодо більш ніж 100 фактів порушень. Основні порушення: використання у фільмах образів співробітників спецслужб та символіки країни-агресора, неправильна інформація про країну-виробника та рік виробництва.

Оголошено попередження каналам «Інтер», NewsOne та 112 за поширення закликів до розв'язування війни, агресивних дій, посягання на територіальну цілісність держави.

Держкіно у 2015 році відмовило у держреєстрації та скасувало її для 230 фільмів та серіалів, вироблених у Росії.

Також у звіті відзначено, що у ефірі загальнонаціональних мовників зменшується частка дитячих програм. Проте протягом останніх років з’явилися дитячі телеканали, які перебрали увагу цієї глядацької аудиторії на себе.

Нагадаємо, сьогодні Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді затвердити звіт Нацради. За результатами розгляду звіту Верховна Рада і Президент можуть ухвалити рішення про незадовільну оцінку діяльності членів Нацради, призначених за їхньою квотою, та достроково припинити їхні повноваження.

ТелеКритика